Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Filmzenék közelebbről 1. rész

2010.08.13
 

Természetesen a sort John Williams kezdi, aki az első 3 filmen túl sok ismert és népszerű dallamot írt már a filmek aláfestéséül (Star Wars, E.T., Jurassic Park, Superman, Indiana Johnes).

 

Harry Potter és a Bölcsek köve zenei története:

Ez a KEZDET. Itt volt mondhatni a legtöbb munkája a színészeknek, rendezőnek, LÁTVÁNYTERVEZŐNEK (Stuart Craig !) és a zeneszerzőnek is.

Minden új, be kell mutatni Harryt, a Mugli-környezetét, a furcsa óriást, Hagridot, és a szépen fokozatosan elénk táruló varázsvilágot is:

az Hedwig-a hóbagoly, Abszol út, Gringorts, Roxfort, a barátság, Hagrid,  Voldemort - ezek mind fontos szerepet kapnak a filmben és a ZENÉBEN is külön, önálló dallamuk van.

Persze erre rájöhettünk már sokadjára is figyelmesen nézve (és hallgatva) a kedvenc filmjeinket.

De most egy különleges oldalról mutatom be: John Williams szemével a következő videóban:

 

 

Sokak szívébe belopta magát a fődallam, amelyet később a Warner brothers levédetett, és elvárás lett, hogy minden filmben legalább egyszer elhangozzék.

 

Ami engem meglepett, hogy az 1. film zenéjét annyi helyen és módon játszották már szimfónikus zenekarral, hogy kifejlődött egy ugynevezett Harry Potter Symphonic Suite, amely egy 10 perces csomagként tartalmazta John Wiliams összes dallamát a filmből szép átmenetekkel.

Ennek a Szvittnek egy lassabban vezényelt japán változatát érdemes meghallgatni. Íme:

 

 

Folytatása hamarosan következik Rita Vitrol tollából
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.