Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Európai HP-rajongók: Salgótarjánba!!

2008.08.09

Kép A történet 2005-re nyúlik vissza, amikor Varga László, a salgótarjáni Hibó Tamás Művészeti Iskola tanára lekörözte Andrew Lloyd Webbert (Az Operaház Fantomja musical íróját) és a világ számtalan más jelentkezőjét.

A tét pedig Harry első évének zenés feldolgozása volt. A Warner Brothers és J.K.Rowling pedig úgy döntött, a musical-írás joga kizárólag csak 1 jelentkezőnek fog járni.

A döntés 2005. április 1-jén érkezett meg, miszerint a -szó szoros értelmében- kiválasztott Varga László, művészeti iskolai tanár lett, miután a skóciába küldött kezdeti hangfelvételeit Jo meghallgatta.

 

Innentől - gondolhatnánk- sínen volt az ügy. Hatalmas érdeklődés közepette válogatták ki a szereplőgárdát 2006-ban:Kép

  - Szerte az országból érkeztek gyerekek - mondta Varga László-. Nagy vetélkedés folyt minden szerepért. Egyes részeket már szakmai közönség előtt is bemutattuk. Hetven évesek is azzal a kérdéssel jöttek oda hozzám a dalok elhangzása után, hogy megtudják, mikor láthatják a teljes musicalt.

A dallamok tehát már nagyrészt megvoltak, szereplők lelkes gárdája kiválasztattak, a próbák zajlottak, a színházi kellékek készültek. De hol itt a bökkenő???

 Kép

  A PÉNZ!

Tekintve, hogy Varga László tanárúr lemondott a jogdíjáról, és a bevételből a hátrányos helyzetű gyerekeket és a színjátszó csoport szereplőit kívánja támogatni, a vállalkozás nem profitáló.

Így viszont nem akad egy szponzor se, aki magára vállalná a világon egyedülálló előadás készítési költségeit. Itt tartottunk 2007 áprilisában és itt tartunk most is, 2008 augusztusában.

Pénz hijján pedig a próbák is leálltak, pedig a musical premierje, nemcsak magyarországi, de európai szintű ősbemutató lenne.

Rita Vitrol felhívása egy jó ügy érdekében

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.