Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Balettcipőbe bújva!!

2008.08.07

Hermione Grangert alakító Emma Watson tűnik fel a mozivásznon 2008. augusztus 26-ától a filmben, melynek címe:Kép

 

BALETT CIPŐK

Nagyon Rövid ismertető:

3 árva (köztük Emma Watson alias Hermione), Brown professzor (Richard Griffiths alias Vernon bácsi) befogadja őket, de ő eltünik 10 évre, így unokahuga, Sylvia neveli hármukat. Egyedül nem könnyű nevelni őket, így bérlőket fogad, akik között akad egy tánctanár, Theo Dane...

Rövid ismertető:

A balettcipők három árváról szól (PAULINE, PATROVA és POSY FOSSIL), akiket egy különc felfedező, BROWN professzor fogad örökbe (GUM, akit Richard Griffiths játszik) és önzetlen unokahúga testvérként neveli fel őket (SYLVIA, akit Emilia Fox alakít).
Mikor a három lány még kicsi, Gum eltűnik több, mint tíz évre.
NANA (Victoria Wood), az idős alkalmazott mindenáron segíteni szeretne Sylviának, aki erejét megfeszítve próbál mindent megcsinálni. Attól félve, hogy nem lesz elég ereje, Sylvia elhatározza, hogy bérlőt fogad. A vidám akadémikushoz, DR SMITH-hez (Harriet Walter) és DR JAKES-hez (Gemma Jones) hamarosan csatlakozik a szenvedélyes tánctanár, THEO DANE (Lucy Cohu) és az aranyos de mindig szomorkás MR SIMPSON (Marc Warren). Az ő jelenlétük fenekestül felforgatják a kis család életét.
PAULINE (Emma Watson), PETROVA (Yasmin Paige) és POSY (Lucy Boynton) beiratkoznak egy színi iskolába és munkájukat a színháznak szentelik. A nagyravágyó PAULINE-hoz ez illik, mert színészkedni szeretne, POSY-hoz is, mert ő a balettban keresi a sikert. De PETROVA rendületlenül pilóta szeretne lenni és szenved a csalódottságtól és a frusztrációtól.
A testvérek korábban megfogadták, hogy a nevük be fog kerülni a történelemkönyvekbe, most viszont megígérték egymásnak, hogy a családot egyben fogják tartani, bármi áron is. A kalandjuk varázslatos, vicces és megindító is egyben. A showbiznisz világa diadalokkal teli, de szíveket is törhet össze, és ezért kemény leckéket is meg kellett tanulniuk mielőtt GUM visszatért volna, aki happy end-et biztosított a Fossil lányoknak.

Lányok figyelem, ez egy megindító film, fiúk, ha jót akartok, vigyétek el a moziba barátnőiteket! 

U.I.: A film hivatalos honlapja a BBC.co.uk-n megtekinthető.

Ha esetleg bármilyen legális formában megjelenne Magyarországon azt igyekszem közölni, vagy ha te előbb észre veszed, kérlek írd meg hozzászólásban. Köszi. 

Rita Vitrol 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Borostyán válasza

(Rita Vitrol - a szerkesztő, 2009.02.26 16:40)

Igen, megkaptam az e-mailedet, amiben leírtad, hogy csak a torrent segítségével érhető el a csak angolul beszélő felirat nélküli változata a filmnek.
Sajnos ez a helyzet :(

www.konyvmolyok.blogspot.com

(Borostyán, 2009.02.26 09:09)

Kedves Rita Vitrol!

Az általad említett emailre válaszoltam is. Remélem megkaptad!

Vigasz

(Rita Vitrol - a szerkesztő, 2009.02.01 19:42)

http://konyvmolyok-adaptaciok.blogspot.com/

Egyedüli vigaszt ez az oldal nyújtotta, ahol egy 'Borostyán' nevű cikkíró látta angolul, és kritikát is írt a filmről 2009.január 12-én.
Írtam neki e-mailt, hogy megtudjuk, hol látható a film.
Remélem, megtudjuk, ő hol láthatta a filmet.

Válasz

(Rita Vitrol - a szerkesztő, 2009.02.01 19:27)

Tehát, úgy áll a helyzet, hogy jelenleg nincsen szinkronizálva, sem feliratozva a film.
A BBC készítette, mint sok más könyvadaptációt (Bűn és bűnhődés; Büszkeség és balítélet), de ezekkel ellentétben a Balettcipőket még nem adták ki Magyarországon.
Ha valaki ezt mégis meg tudja cáfolni, annak nagyon örülnék, bár több órás internetes keresésem e téren eredménytelen volt.

ez miori film?

(betti:), 2009.02.01 15:01)

és ezt mikor kezdik játszni a mozikban? nem értem mert én emát csak a harry potterben láttam az előtt isvoltak már filmjei?

liza0129@citromail.hu

(rebecca, 2009.01.31 20:31)

most azonnal indulok a legközelebbi szombaton is nyitva tartó videotékába!

Izgi

(Hmm, 2008.08.10 14:19)

Izgalmasnak ígérkezik...
Asszem majd "elrángatom" a barátaimat a moziba...

Tetszik

(Paha, 2008.08.07 20:03)

Tetszik a story, sztem egyszer biztos megnézem! :)